توصیه های تغذیه ای و مدهای شبکه های اجتماعی: چگونه اطلاعات نادرست را از اطلاعات درست تشخیص بدیم!
رژیم های غذایی تقریباً در تمام شبکه های اجتماعی به بحث داغ روز تبدیل شده. در واقع، این روزها تقریباً غیرممکن هست که برنامه ای رو در شبکه های اجتماعی بدون دیدن محتوای حمایت شده از طرف اینفلوئنسر هایی که مکمل ها، برنامه های غذایی یا رژیم تمرینی جدیدی را تبلیغ می کنند، باز کنید که اغلب هم آنقدر خوب به نظر می رسند که باور کردنش سخت است. اگرچه تمایز قائل شدن بین حقایق و «اخبار جعلی» قطعاً دشوار است، اما دانستن اینکه چه چیزی را باید جستجو کرد کار را بسیار آسانتر می کند.
این مقاله نگاهی دقیقتر به خطرات برخی مدهای رایج شبکه های اجتماعی و چند قدمی که میتوانید برای از بین بردن توصیههای بد بردارید، خواهد داشت.
به نظر می رسد در سال های اخیر، رژیم غذایی و تغذیه در بسیاری از شبکه های اجتماعی در کانون توجه قرار گرفته است. از مکملها و رژیمهای غذایی جدید گرفته تا پاکسازیها، دستور العملها، روتینهای تمرینی، و ویدیوهای «آنچه روزانه میخورم»، تمرکز بیشتری بر روی غذا، سلامتی و تغذیه بیش از هر زمان دیگری وجود دارد.
با این حال، به نظر میرسد که بسیاری از این محتوا از سوی افرادی میآید که ممکن است کاملاً واجد شرایط توصیههای تغذیه نباشند، از جمله افراد مشهور و اینفلوئنسرهای مجازی.
اگرچه این مسئله نگران کننده به نظر می رسد، اما به خاطر داشته باشید که همه اطلاعات موجود در اینترنت مضر نیستند و منابع معتبر مختلفی می توانند توصیه های دقیق و مبتنی بر شواهد را برای کمک به شما در یادگیری بیشتر در مورد سلامت خود ارائه دهند.
خطرات توصیه های تغذیه در شبکه های اجتماعی
اگرچه ممکن است برخی از داستانها، پستها یا ویدیوها بیگناه به نظر برسند، اما بسیاری از رژیمهای غذایی و مکملهای غذایی که در رسانههای اجتماعی ظاهر میشوند میتوانند عواقب جدی داشته باشند.
این برنامهها نه تنها میتوانند خطر کمبودهای تغذیهای و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهند، بلکه ممکن است بر سلامت روان تأثیر منفی بگذارند و در عین حال رابطه ناسالم با غذا را تقویت کنند.
در واقع، محتوای بسیاری از بلاگرهای محبوب، اختلالات خوردن، رژیمهای غذایی خطرناک و سایر عادات ناسالم مانند روزهداری طولانی مدت، مصرف مکملهای مشکوک یا رژیمهای ورزشی شدید را به منظور کاهش وزن سریع برای یک رویداد جذاب نشان میدهد.
به عنوان مثال، کیم کارداشیان اخیراً پس از این که گفته بود در مدت کوتاهی مقدار قابل توجهی از وزن خود را کاهش داده تا با لباسی که مرلین مونرو پوشیده بود در مراسم مت گالا حاضر شود، خبرساز شد و پیامی خطرناک برای میلیونها نفر ارسال کرد. میزان کاهش وزن ادعایی کارداشیان بسیار سریعتر از نرخ توصیه شده توسط اکثر متخصصان بود: 2 تا 4 کیلو در هفته.
به علاوه، کاهش وزن برای یک رویداد خاص نمادی از فرهنگ رژیم غذایی و فشار برای اولویت دادن به لاغری زیبایی بر سلامت کل بدن است. در گذشته، افراد مشهوری مانند کارداشیان نیز به دلیل ویرایش تصاویر خود در رسانه های اجتماعی، که استانداردهای غیرواقعی زیبایی را تبلیغ می کردند مورد انتقاد قرار گرفتند.
علاوه بر این، بسیاری از مدهای رسانههای اجتماعی – مانند ویدیوهای «در یک روز چه میخورم» در سراسر TikTok – میتوانند انتظارات غیرواقعی ایجاد کنند، فرهنگ رژیم غذایی را ترویج کنند، و وسواس ناسالم را به خوردن «تمیز»، بهویژه در جوانان، بیشتر کنند.
همه اطلاعات تغذیه در اینترنت قابل اعتماد نیستند. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید تا به شما کمک کند توصیه های آنلاین خوب و بد را تشخیص دهید.
به جای اعتماد به اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی که مکمل ها یا محصولات کاهش وزن را تبلیغ می کنند، بهتر است توصیه های تغذیه خود را مستقیماً از متخصصان با تحصیلات، تجربه و آموزش دیده دریافت کنید.
از سوی دیگر، آموزش رسمی برای متخصصان تغذیه الزامی نیست، به این معنی که هر کسی بدون توجه به تجربه یا تحصیلات خود می تواند از این عنوان استفاده کند.
علاوه بر متخصصان تغذیه، پزشکان نیز منبع ارزشمندی برای توصیه های بهداشتی معتبر هستند، در حالی که مربیان شخصی معتبر می توانند اطلاعات دقیق تری در مورد تناسب اندام و ورزش ارائه دهند.
اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی ملزم به افشای هرگونه روابط مالی یا شخصی با یک برند در هنگام تایید محصولات هستند. این الزام تشخیص اینکه چه زمانی یک فرد در مورد محصول، رژیم غذایی یا مکملی که واقعاً استفاده میکند، توصیه واقعی میکند را آسان می کند. به طور کلی، زمانی که محتوای حمایت شده در فید شما ظاهر می شود، بهتر است احتیاط کنید.
اگر علاقه مند به امتحان کردن یا یادگیری بیشتر در مورد محصولی هستید که کسی آن را تأیید می کند، حتماً به نظرات مشتریان واقعی یا متخصصان مراقبت های بهداشتی نگاه کنید تا مطمئن شوید که آیا محصول معتبر و ایمن است یا خیر.
مراقب ادعاهای غیر واقعی باشید
بسیاری از محصولات و مکمل های رژیمی مدعی چیزی هستند که ممکن است بیش از حد خوب به نظر برسند. از رژیمهای غذایی، قرصها یا سایر محصولاتی که ادعا میکنند به کاهش سریع وزن شما کمک میکنند، باید به هر قیمتی اجتناب کرد.
در واقع، مکملهای کاهش وزن و رژیمهای غذایی سخت هر دو با فهرست طولانیای از اثرات مضر بر سلامتی مرتبط بودهاند و بعید است که منجر به کاهش وزن طولانیمدت و پایدار شوند.
به دنبال عباراتی مانند «درمان»، «رفع سریع» یا «نتایج فوری» نباشید و نسبت به ادعاهای سلامتی که غیرواقعی، ناپایدار یا ناسالم به نظر میرسند مراقب باشید.
از رژیم های محدود کننده پرهیز کنید
بسیاری از برنامه های غذایی محبوب بسیار محدود کننده هستند و اغلب مواد مغذی یا کل گروه های غذایی را حذف می کنند. برخی از شرکتها این رژیمهای غذایی مد روز را در تلاش برای سود بردن از مصرف کنندگانی که به دنبال راهی آسان برای کاهش وزن یا بهبود سلامت خود هستند، میفروشند.
با این حال، علاوه بر بیاثر بودن در درازمدت، رژیمهای غذایی ناخواسته میتوانند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشند و ممکن است خطر اختلال در رفتارهای غذایی را افزایش دهند.
اجتناب از رژیم های بیش از حد محدود کننده و لذت بردن از غذاهای مورد علاقه خود در حد اعتدال به عنوان بخشی از یک الگوی غذایی مغذی و کامل، رویکرد بسیار بهتری برای کاهش وزن و سلامت کلی است.
بروکلی یک مشاور روزمره و معتبر، خوانندگان را با نکات تغذیه ای و کالری شمارهای سریع و سالم همراه با پشتیبانی متخصص توانمند می سازد تا انتخاب روشنگری در مورد غذا، تغذیه، سلامتی و سبک زندگی درست داشته باشند. با بروکلی میزان دقیق کالری مصرفی، ایجاد تعادل در مصرف وعده های غذایی، رسیدن به وزن ایده آل و رژیم غذایی سالم را دریافت کنید.